Winterbanden

 

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden. Autobedrijf Vrieling garage adviseert graag bij deze beslissing. De juiste band biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik. Zodra de temperatuur onder de 7 graden duikt hebben winterbanden de beste papieren.

8 Redenen om te kiezen voor winterbanden.

  1. Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Dankzij een speciale rubbersamenstelling met silica blijven ze langer flexibel en elastisch.
  2. Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en ook de wegligging in bochten verbetert.
  3. Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  4. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast. Ook bij sneeuw heeft u dus meer grip.
  5. Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
  6. Moderne winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ze slijten niet sneller
  7. Uw zomerbanden gaan veel langer mee wanneer u ze niet het hele jaar door gebruikt. En de kosten voor winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. Onder aan de streep bent u dus nauwelijks duurder uit.
  8. Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner. Het is een veel veiligere optie voor uzelf, uw naasten en voor uw medeweggebruikers.

 

Zijn winterbanden verplicht of niet?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Ze worden echter bij temperaturen onder de 7 graden sterk aanbevolen. Gaat u op wintersport dan is er geen ontkomen aan. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden. In Frankrijk en Italië gelden regionale verplichtingen.

 

Voor een breed assortiment winterbanden? Vraag Autobedrijf Vrieling.

Autobedrijf Vrieling levert een breed assortiment A-merken, zoals o.a. Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear of Vredestein. Daarnaast voeren wij een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Voor ieder budget een band! Autobedrijf Vrieling adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

Banden opslag.

U bent blij met de aanschaf van uw winterbanden. Maar waar laat u ze in de zomer? En omgekeerd heeft u ineens dezelfde uitdaging met uw zomerbanden. Autobedrijf Vrieling biedt uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in onze opslag. Wij bewaren ze onder de beste omstandigheden tot u weer langs komt voor de bandenwissel.